Al șaptelea proiect de lege care îmi poartă semnătura a fost adoptat. Legea 144/2016 obligă la transparență toate instituțiile publice și entitățile private de utilitate publică 

20 iulie 2016
Al șaptelea proiect de lege pe care l-am depus în Parlament privind transparentizarea instituțiilor publice și a entitățiilor private de utilitate publică, a fost recent promulgat de către Președinție.
Noua lege adoptată prevede completarea articolului 2 din Legea 544/2001 privind accesul liber la informații de interes public prin care orice instituție publică sau entitate privată de utilitate publică care beneficiază de bani de la bugetul de stat să fie obligată să răspundă solicitărilor de interes public. Concret, aceste instituții sau entități vor fi nevoite să răspundă solicitărilor cetățenilor privind cheltuirea banului public și nu vor mai putea invoca clauze de confidențialitate în răspunsurile formulate, așa cum se întâmpla până acum.
Cheltuirea banilor publici reprezintă un aspect important pentru toți contribuabilii, iar acest proiect de lege reprezintă garanția că cetățenii știu sau pot verifica modul în care sunt cheltuiți banii publici. Mai mult, asigurarea transparenței totale a cheltuirii banilor publici reprezintă primul pas în eradicarea corupției în societatea românească și, implicit, în administrația publică locală și centrală.
Primul proiect de lege pe care l-am trecut prin Parlament, din opoziţie, este dedicat copiilor adoptabili. Este rezultatul propunerii legislative inițiate  în aprilie 2013 şi care un an mai târziu a devenit Legea nr. 21/2014. Au urmat apoi alte cinci proiecte de lege care îmi poartă semnătura dedicate economiei, educației și culturii.
În Parlament, am avut 84 de propuneri legislative, 176 de declarații politice, 252 de întrebări și interpelări și 324 de luări de cuvânt, fiind cel mai activ parlamentar sătmărean.