Andreea Paul (fosta Vass) la The Money Channel (VIDEO)
10 noiembrie 2009 | 12 comentarii
Andreea Paul (Vass) a vorbit despre caderea zidului Berlinului la finalul editiei News de la The Money Channel, luni, orele 19.25.
Sursa imaginii video: webtv.money.ro
Comentarii 12
Draga Andreea, vezi si tu etimologia cuvantului „pledoarie” in DEX si invata sa il folosesti, ca ce este acceptabil la Dna Ridzi, regina de Petrosani, nu e acceptabil la consiliera premierului, cu staif de tehnocrat. Si explica-ne si noua ce a fost varza aia istorica de aseara, si cam care au fost implicatiile ECONOMICE ale caderii zidului Berlinului, ca ziare si reviste am mai citit si noi, ba unii chiar am trait evenimentele, pe vremea cand tu nu erai inca Doctor in Economie. Si pe viitor, cand e guvernul cazut in balta, fa-ti lectiile mai bine, ca retorica nu scuza lipsa de informatie pertinenta si specializata, si zambetul frumos si gesticulatia nobila nu explica golul de stiinta si vorbitul iliescian. Sorry, this time you blew it! Si face rau la Presedinte, so to speak…
M-am uitat la inregistrarea de pe Money Chanel.Si nu pot sa zic ca m-ati convins.Ati evitat sa raspundeti direct la intrebarea despre moralitatea bonusurilor acordate de marile banci.Si nu pot fi de acord nicicum cu parerea dumneavoastra ca responsabilitatea colectiva este mai presus de responsabilitatea individuala.Si cred ca aceasta opinie(foarte draga oamenilor politici) este una din (multele) obstacole in calea „progresului”.
Corina,
S-au strecurat mai multe greseli generate de emotie. De pilda, „pledoaria” a fost amuzanta prin locul nefericit pe care i l-a luat cuvantului din mintea mea: „pleiada”. Aici ai perfecta dreptate. Pentur moment nici nu am sesizat caci ma corectam. Cand vorbesti repede mintea este mult inaintea cuvintelor rostite.
Lectiile insa erau bine facute. Trebuie sa invatam sa le si exprimam scurt si la obiect la TV, ceea ce este o cu totul alta poveste. Iar cursuri din acest punct de vedere nu avem nici la partid, nici in scoala, nici in alte organizatii guvernamentale. Recunosc insa ca trebuie sa o iau mai usor si mai simplu.
Legatura cu Presedintele este in schimb la fel de nefericita ca si greseala mea. Pot in continuare sa fac diferenta intre bine si rau, in pofida partizanatului meu politic.
Referitor la continutul non-economic al interventiei, a fost rugamintea realizatoarei emisiunii, generata tocmai de postarea anterioara de pe acest blog. Cu exceptia acestei emisiuni, interventiile mele televizate sunt exclusiv pe teme economice si politici publice.
gavrus tiberiu,
Gasesc ca am raspuns la problema moralitatii direct, in defavoarea inechitatilor actuale. Pe de alta parte, nu am sustinut ca responsabilitatea colectiva este mai presus decat cea individuala. Chiar nu inteleg de unde aceasta deductie. Mai intai de toate eu nu compar niciodata aceste concepte, caci fac parte una din alta. Nu poti vorbi de responsabilitate colectiva fara responsabilitate individuala. Incercam sa explic ca absenta fortei responsabilitatii colective este explicabila prin neasumarea individuala si locala a nemultumirilor. Ca nu e suficient sa intinzi degetul acuzator spre decident. Asta nu-i justifica cu nimic decidentului inactiunea, mofturile, nemerniciile sau tampeniile.
Andreea, honestly, nu fac politicienii ce vor jurnalisti sau realizatorii de emisiuni…sau daca fac, apoi fie nu stiu politica, fie nu sunt buni de politicieni, fie ambele. Tu ai fost „off the message” cum se spune la americani, si este inutil sa iti reamintesc ca fiind in campanie electorala toate oportunitatile de vizibilitate media trebuie folosite IN SCOPUL PROMOVARII intereselor de campanie, in acest caz ale presedintelui. Cand you are beating it around the bush esti off message, nu convingi, si bati cuie in talpa prezidentialelor, si asa mega compromise de oameni de PDL care vorbesc fara sa-si faca temele dinainte. Ce Dumnezeu ati tot invatat la scolile alea de campanie organizate de NDI, IRI, PPE, etc….”ON THE MESSAGE”, asta e regula. Tu fie nu stii care e mesajul, fie nu stii cum sa il strecori in outline-ul discutiei, si asta din cauza ca ai crezut, ca mai toti oamenii PDL, ca e de ajuns sa fiti buni profesionisti ca sa fiti si buni politicieni. Sorry, nu convingeti…la oportunitatea cea mai buna pentru a vorbi despre revigorarea economiei, tu ne-ai prezentat o salata istorico jurnalistica, cu minime accente de analiza economica, desi sa explici economie e meseria ta. Sfatul specialistului: in luna de campanie, si daca ai de dat un numar de telefon unui jurnalist, fa-o numai dupa ce ti-ai consultat seful de campanie, ca sa iti spuna el, daca tu nu stii, cum sa bagi in capul mediei ceea ce trebuie si iti serveste interesul politic.
Mai degraba as sta de vorba direct cu tine, Corina, daca accepti aceasta invitatie. Sunt curioasa sa dezvolti cele amintite mai sus, pe un fond in care absenteaza complet orice scoala de campanie.
Oricand doresti, Andreea. M-am inregistrat cu adresa reala de email, si cu numele meu, asa ca nu ar trebui sa fie o problema sa ma contactezi. Dar daca esti prea ocupata, am totusi un sfat pentru campania care se desfasoara. Presedintele nu are nici un mesaj pentru tineretul studios din strainatate, sau pentru diaspora medie, nici capsunara, nici prea sofisticato-intelectuala toujours contra….Crede-ma, acela este un electorat care voteaza cu obstinatie, daca i se cere votul, chiar daca face sute de KM pana la urna de vot. Si face periodic drumuri de mii de KM ca sa vina acasa, in speranta ca situatia se va imbunatati si ca EI VOR AVEA LA CE SA SE INTOARCA! Mi se pare incredibil ca nici unul dintre candidati nu are mesaje pe acest target, de cateva zeci de mii bune, in clipa in care pana si in America alegerile se dezbat la ordinul zecilor de voturi. Este surprinzator cum credem noi ca in Romania procentele electorale sunt formate din milioane…nu din zeci.
singura binefacere reala a revolutiilor din 89 pentru Romania este doar intrarea in UE si NATO, prosperitatea este un vis aminat de presedintele Basescu peste 20 de ani, iar democratia un surogat, Romania ramine tara formelor fara fond, tara inapoierii economice, sociale si culturale, tara conducatorilor interesati doar de putere si averi personale, cei douazeci de ani scursi sunt pentru mine o cumplita deziluzie
Cine si cu ce l-a santajat pe Stolojan, doamna consilier? http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/875548/Nicolai-Basescu-l-ar-fi-santajat-pe-Stolojan-
Paul Vassile,
Nu am un alt raspuns decat cel furnizat deja de catre d-ul Stolojan. Nu am fost acolo.
Nu obisnuiesc sa fac comentarii dar, simt ca se fac mute comentarii aiurea. Tehnic vorbind, a amesteca subiectele face parte din ceea ce se numeste si este numit generic „balcanism”. Traiesc inafara Romaniei de ani buni si da, as vrea sa vad si eu tehnic vorbind solutia politicului pentru specialistii de peste granite. Cum ii aduc ei acasa; acasa pentru a ajuta Romania. In alta ordine de idei cred ca politica intuneca mintea. Raman fidel ideii de mentinere a distantei de politic. Este Hilar sa comparam evolutia Romaniei in ultimii 20 de ani nu cu Germania de est, ci cu celelalte state. Da, este campanie, da este criza economica, da sunt probleme. Sa ramanem cu piciorele pe pamant. vreau sa cred ca in spatele partizanatelor, se afla ratiunea.
Andreea, acesta este punctul meu de vedere, in cazul in care nu se incadreaza, in firul discutiei( eu cred ca se incadreaza), atunci din punctul meu de vedere, poate sa fie sters.
vic,
Sunt in totalitate de acord ca dincolo de partizanatul politic trebuie sa iti pastrezi discernamantul, capacitatea de a face diferenta dintre bine si rau. Dar nu sunt de acord ca ele se exclud una pe alta sau ca nu trebuie sa ne implicam in politica. Ba din contra, democratia fara participarea noastra devine un sistem butonat din trei puncte. Trebuie sa ne implicam cat mai activ, sa combatem si sa sustinem binele comunitatii noastre, sa inducem noi insine schimbarea in partidele din care facem parte.