Apogeul neperformantei in comunicare

2 aprilie 2010   |  11 comentarii

Miercuri seara, 31 martie 2010, am atins apogeul neperformantei in comunicare in cadrul emisiunii Gabrielei Firea, Stirea zilei.

Inconjurata de catre:

– doamna Grapini care tipa la propriu la mine, desi putea sa-si impuna ideile invocate (ex. problema platii concediului medical al angajatilor) fiind la guvernare in anul 2009 alaturi de PSD si avand parghiile decizionale in mainile ministrului Muncii (dl. Sarbu) si al IMM-urilor (dl. Nita) din propria ograda politica; a  uitat ca era responsabilitatea dansilor si tipa la un consilier al Prim-ministrului care nu are drept de decizie, ci obligatia de consiliere corecta in domeniul economic; se lamenta public acuzand actualul Guvern ca nu s-a facut „nimic” pana acum, dar nici cu principiul reprezentarii vocii patronatelor din functia de vicepresedinte al Partidului Conservator nu pot sa fiu de acord (cu atat mai mult cu cat cele 28 de masuri anti-criza orientate exclusiv spre mediul de afaceri au fost negociate cu AOAR – Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania;

si

– domnul Nicolaescu, un politician tipic post-decembrist, de turma, care arunca cu jigniri grotesti la adresa Guvernului; s-a simtit deranjat ca il intreb care este domeniul sau de expertiza si a invocat argumentul varstei (fie vorba intre noi, nu stiam ca varsta este substitutul automat al domeniului de expertiza, dar cu siguranta invers poate fi cazul) si caruia nu am fost lasata si nici nu am reusit sa-i explic de ce in cazul sanctiunii aplicate de catre Consiliul Concurentei pentru matraselile din achizitia publica a insulinei, aplicate la inceputul anului 2008 (o investigatie in materie dureaza in medie 2-3 ani), a refuzat sa o refaca – desi era direct resposanbil sa diminueze risipa banului public in domeniul sanitar (avantanjand marii furnizori privati ai  pietei care actioneau in cartel si care la randul lor au fost sanctionati de catre Consiliul Concurentei – vezi detalii aici despre dependenta anticoncurentiala la insulina), dar care era convins ca sanatatea functiona struna in mandatul sau. In realitate, sistemul sanitar este unul mult mai bolnav decat cel de pensii, cu o calitate precara a serviciului medical, cu veniturile cele mai mici ale personalului din toata administratia publica, devorat de risipa grosolana de fonduri si furt. Despre obiectivele si argumentele mecanismului de coplata nu am reusit, din nou, sa vorbesc caci ma incalecau cei din studio. Le readuc in discutie aici pentru cei interesati.

Cu riscul de a  nu reusi intotdeauna sa-mi duc la capat ideile, refuz sa tip mai tare decat interlocutorii mei si prefer sa discut despre fapte si nu despre vorbe.

Mai sunt atatea de facut! Vremurile sunt grele! In loc sa ne impartim in doua tabere pro si contra-guvernare, din care unii incearca sa faca, iar ceilalti, din principiu, dau cu pietre, mai bine am gasi calea de dialog pentru a putea imbunatati masurile executive si legislative. Ar fi mult mai bine pentru toti romanii.