Apogeul neperformantei in comunicare
Miercuri seara, 31 martie 2010, am atins apogeul neperformantei in comunicare in cadrul emisiunii Gabrielei Firea, Stirea zilei.
Inconjurata de catre:
– doamna Grapini care tipa la propriu la mine, desi putea sa-si impuna ideile invocate (ex. problema platii concediului medical al angajatilor) fiind la guvernare in anul 2009 alaturi de PSD si avand parghiile decizionale in mainile ministrului Muncii (dl. Sarbu) si al IMM-urilor (dl. Nita) din propria ograda politica; a uitat ca era responsabilitatea dansilor si tipa la un consilier al Prim-ministrului care nu are drept de decizie, ci obligatia de consiliere corecta in domeniul economic; se lamenta public acuzand actualul Guvern ca nu s-a facut „nimic” pana acum, dar nici cu principiul reprezentarii vocii patronatelor din functia de vicepresedinte al Partidului Conservator nu pot sa fiu de acord (cu atat mai mult cu cat cele 28 de masuri anti-criza orientate exclusiv spre mediul de afaceri au fost negociate cu AOAR – Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania;
si
– domnul Nicolaescu, un politician tipic post-decembrist, de turma, care arunca cu jigniri grotesti la adresa Guvernului; s-a simtit deranjat ca il intreb care este domeniul sau de expertiza si a invocat argumentul varstei (fie vorba intre noi, nu stiam ca varsta este substitutul automat al domeniului de expertiza, dar cu siguranta invers poate fi cazul) si caruia nu am fost lasata si nici nu am reusit sa-i explic de ce in cazul sanctiunii aplicate de catre Consiliul Concurentei pentru matraselile din achizitia publica a insulinei, aplicate la inceputul anului 2008 (o investigatie in materie dureaza in medie 2-3 ani), a refuzat sa o refaca – desi era direct resposanbil sa diminueze risipa banului public in domeniul sanitar (avantanjand marii furnizori privati ai pietei care actioneau in cartel si care la randul lor au fost sanctionati de catre Consiliul Concurentei – vezi detalii aici despre dependenta anticoncurentiala la insulina), dar care era convins ca sanatatea functiona struna in mandatul sau. In realitate, sistemul sanitar este unul mult mai bolnav decat cel de pensii, cu o calitate precara a serviciului medical, cu veniturile cele mai mici ale personalului din toata administratia publica, devorat de risipa grosolana de fonduri si furt. Despre obiectivele si argumentele mecanismului de coplata nu am reusit, din nou, sa vorbesc caci ma incalecau cei din studio. Le readuc in discutie aici pentru cei interesati.
Cu riscul de a nu reusi intotdeauna sa-mi duc la capat ideile, refuz sa tip mai tare decat interlocutorii mei si prefer sa discut despre fapte si nu despre vorbe.
Mai sunt atatea de facut! Vremurile sunt grele! In loc sa ne impartim in doua tabere pro si contra-guvernare, din care unii incearca sa faca, iar ceilalti, din principiu, dau cu pietre, mai bine am gasi calea de dialog pentru a putea imbunatati masurile executive si legislative. Ar fi mult mai bine pentru toti romanii.
Comentarii 11
http://inregistrari.antena3.ro/view-31_Mar-2010-Stirea_Zilei-10.html
pt cine n a vazut o……
te incadrezi cam greu in cadru….n ai cu cine (asta e o obligatie de partid sa trebuiasca sa dai o tura si prin cocina?)
oricum, bucurati va de inviere (cam tirziu ca a soarelui a fost in 21, dar asa e datina ), de primavara, fiti optimisti.
incadrezi in cadru????????????
Dupa Patimile Domnului…. Paste Fericit, Andreea!
Iata de ce pentru unii Pastele e prea fericit:
Descrierea apogeului este credibila si pertinenta! Daca deontologia profesionala permite unora deraieri nefericite, perdantul principal este telespectatorul. Presa, audio-vizual-ul impun un anume bun simt al comunicarii si o disciplina a discursului. Ma bucur ca exista si in PDL politicieni tineri, experimentati si de mare perspectiva! Sarbatori luminoase! Alex Todericiu
AT,
Va multumesc.
Lumina si bucurie alaturi de cei dragi, de rude si prieteni!
Am vazut discutia…exministrul tre sa explice la ce a ajutat cand fiecare roman a primit de ziua lui o invitatie la laborator unde sa faca analize complete pt ce???… E adevarat ca nu numai din vina lui nu s-a realizat decat cheltuirea banilor…Sau la ce bun a fost razboiul cu Oprescu…unde restul directorilor de spitale au fost victime colaterale. Despre d-na Grapini…de cand a intrat in politica…se cearta cu toata lumea…uneori are dreptate da io as intreba… Care a fost contributia domniei sale la mersul mai bine a IMM-urilor…ca este in bransa…
Sunt doua doamne in politica romaneasca care urla si tipa pe toate posturile: Maria Grapini si Monica Tatoiu. Au notorietate. Amandoua au candidat si NU au primit VOTUL romanilor. Nu sunt acceptate nici ca atitudine, nici ca discurs, nici de breasla proprie, cu toate ca uneori au dreptate in ceea ce spun. Romanul nu accepta tzatzismul chiar daca barfa ne e draga, dar acasa la un vin sau o halba, nu la televizor. Aveti dreptate ca e greu sa discuti cu astfel de persoane. Ar trebui sa fiti mult mai dura si mai infipta pe post, sa bagati gol ca asa-i in politica, dar nu tzatza!!! O sa invatati asta. Sunteti la inceput de drum si asta se vede cu ochiul liber. Aveti stofa de occidental si nu de scuipator de foc.
Am vazut emisunea. Datorita dumneavoastra. Sau din cauza Dumneavoastra… Nici nu stiu.
V-ati alaturat unor personaje infrecventabile: o tzatza tip APACA, un bou sinistru si incontinent si o „moderatoare” despre care am mai scris si care nu mai merita niciun comentariu.
Pacat ca trebuie sa va puneti mintea cu astfel de preopinenti.
Paste fericit!
BASESCU – CEAUSESCU – BASESCU
( UNIRE PRIN ASPIRATII SI DESTIN )
DOCUMENTUL CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacteriologica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul ” ” DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII ” aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri 7 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.
VICTOR NICOLAE
” DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII ”
„Printre locurile de anchetă ale Securităţii, era şi o veche sală de sport, golită de echipament. În mijlocul ei, se afla o simplă masă de lemn, de obicei goală, şi două scaune. În spatele anchetatorului, pe un perete ucigător de alb, trona portretul uriaş, supradimensionat, al lui Nicolae Ceauşescu. Privirea lui fixă m-a urmărit zi şi noapte, mult timp după aceea – îşi aminteşte astăzi, în exclusivitate pentru ‘New York Magazin’ operatorul şef al televiziunii române din anii ’70. Anchetatorii mai oboseau şi ei, dar aveau grijă ca la plecarea spre alte treburi de-ale lor să mă lase în grija celor mai negre gânduri. Atunci am încercat să pătrund în mintea, sau în lipsa de minte, a acestui ţăran / neţăran extrem de şiret, de care depindea ‘ziua de mâine” a peste 20 milioane de oameni. Pe mine mă obseda întrebarea dacă mai prindeam oare această ‘zi de mâine’? Cu cât mă speriam mai tare că totul depindea de o fracţiune de secundă pe muchia cuţitului, de o toană sau de câteva rânduri aşternute din oboseală pe-o hârtie, portretul dictatorului creştea în dimensiune şi importanţă funestă. Încercam uneori, ca în transă, să văd ce scrie pe coala destinului meu. Pentru mulţi dintre cei care au trecut prin această veche sală de gimnastică, de box sau de lupte, hotărârea finală depindea de anchetatori, de rezultatul lor final în urma anchetei. În cazul meu, între mine şi personajul atotputernic proiectat pe perete nu se mai aflau nimeni şi nimic. Uneori, în disperare, i-aş fi cerut scuze pentru curajul de a-l înfrunta direct, încercând chiar să-l conving de inconştienţa mea. Iar în alte zile mă copleşea mândria de a fi avut această îndrozneală. Încercam să-i conving pe toţi anchetatorii că, în cele 5 / 6 minute în care s-a făcut cel mai important film despre Ceauşescu, m-a dominat doar instinctul de operator cu camera-n priză, nu un obiectiv voit politic. Acesta este de altfel şi adevărul. Anchetatorii păreau că mă cred, mulţumiţi de un răspuns ce umplea o etapă a interogatoriului. Lucrurile se complicau însă la o altă întrebare, la care nu am dat răspunsul niciodată: De ce am trimis materialul filmat despre preşedinte Serviciului Francez? Scurtul film încă nedevelopat de mine mi-a schimbat destinul, pe o dorinţă mereu vie de a nu uita nimic. Trebuie să recunosc faptul de a nu fi ghicit atunci că tocmai aceste câteva minute de filmare ar fi reuşit să schimbe şi soarta lui Ceauşescu, împingându-l cu încă un pas spre zidul de la Târgovişte. Totul a început într-o zi friguroasă de toamnă, la Scorniceşti, unde liniştea unei ploi mocnite a fost întreruptă de girofarele maşinilor negre ale convoiului prezidenţial.”
-ARTICOLUL COMPLECT PRELUAT DIN NEW YORK MAGAZIN POATE GASIT PE BLOGUL ROBERT HORVATH- DEVA http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com
Nu a fost rau. Le-ai facut fata si pe ici pe colo chiar te-ai impus. Asta e important.
Nu trebuia sa vorbesti despre sanatate.
De ce nu ati mai vorbit despre FMI?
Larisa
fara google am fi vai de capu nostru