INACO semnalează că România pierde 5 poziții în competiția digitală globală

12 iunie 2017

image

Schița tiparului lumii de mâine are repere accentuate tehnologice digitale, care capătă importanță și valoare mai mare decât resursele naturale sau financiare, consideră asociația neguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Pentru a avea viitor, pentru ca afacerea ta sau economia ta să fie profitabilă, ești obligat să fii competitiv digital. Informația este în sine o valoare certă în perspectiva evoluțiilor tehnologice și sociale, excepțional de rapide, gestionate cu supercomputere care determină potențialul viitorului în națiunile cele mai dezvoltate.

Noul clasament al competitivității digitale, care măsoară capacitatea țărilor de a adopta și de a explora tehnologiile digitale cu implicaţii directe asupra calității vieții, asupra practicilor guvernamentale, în modelele de afaceri și în societate în general, situează România la coada clasamentului, pe locul 54 din 63, în scădere cu cinci poziţii, în ultimul raport al IMD. Nu ne putem permite ‘luxul’ de a rămâne indolenți și periferici într-un domeniu atât de dinamic și cu resurse umane românești talentate.
IMD World Competitiveness Center a publicat recent raportul „New competitive global elite emerges in IMD business school’s latest world competitiveness ranking”, https://www.imd.org/news/updates/new-competitive-global-elite-emerges-in-imd-business-schools-latest-world-competitiveness-ranking dedicat competitivității digitale, iar în „Anuarul Global al Competitivităţii în 2017” publicat de același centru de cercetare, România continuă să stea la coada clasamentului, pe locul 50 din 63 de economii analizate (IMD World Competitiveness Center, The 2017 IMD World Competitiveness Ranking https://www.imd.org/globalassets/wcc/docs/release-2017/2017-world_competitiveness_ranking.pdf).