PSD-ALDE, cât timp credeţi că îi puteţi păcăli pe producătorii de pălincă?

13 august 2016

Adevărul despre acciza la băuturile tradiționale românești l-am rostit ferm în plenul Parlamentului:

Acciza la pălincă majorată succesiv la guvernare, majorată cu o treime între anii 2012 și 2015, dar „eliminată” în campania electorală, este culmea tupeului și a minciunii PSD-ALDE.

PSD a promis eliminarea accizei la pălincă în anul 2012, la alegerile parlamentare. Am avertizat că e o minciună gogonată. În realitate, anii următori, Guvernul PSD condus de Ponta majorează cu o treime nivelul accizei pe hectolitru, fără să o fi cerut Comisia Europeană sau vreo altă instituție internațională. A fost voința exclusivă și foamea de bani la buget a PSD. A fost vorba de încălcarea gravă/contrariul unei promisiuni electorale. Am avertizat că decizia este greșită și că lovește în peste 40 de mii de gospodării ale căror venituri provin din producerea și comercializarea pălincii și a produselor tradiționale derivate.

photo

În pragul alegerilor prezidențiale, vin la Satu Mare domnii Ponta, Zgonea, Dragnea și alături de aceiași edili locali ai PSD promit ştergerea accizei la pălincă, după alegeri. Tot o minciună gogonată. S-a dovedit de atâtea ori că diferența dintre vorbele și faptele PSD și ALDE echivalează cu diferența de la cer la pământ.

Totuși, cât timp credeți ca îi puteți păcăli pe producătorii de pălincă?