Anca Boagiu: Autostrăzile lui Ponta sunt doar o mâzgâlitură pe hartă

6 decembrie 2013   |  17 comentarii

Anca Boagiu le-a făcut cadou baronilor USL o nuielușă, de Moș Nicolae, ca să-l pedepsească pe „copilul mincinos și obraznic” Victor Ponta, care după ce i-a mințit pe români îi minte până și pe liderii USL.

Programul pentru autostrăzi prezentat de „primul mincinos al țării”, Victor Viorel Ponta, nu este altceva decât o „joacă cu liniuțele pe hârtie”, „o mâzgâlitură pe hartă”, menită să amăgească baronii USL care veniseră la București să-i ceară favoruri la Legea bugetului chiar în ziua dezbaterii acesteia în Parlament, a declarat astăzi Anca Boagiu, prim-vicepreședinte al PDL, într-o conferință de presă susținută la sediul central al partidului.

„Liniuțele pe care Ponta le-a trasat și pe care le prezintă ca program prioritar de autostrăzi, (…) nu leagă România de Uniunea Europeană, nu creează o perspectivă astfel încât România să aibă un traseu european care să o străbată și să ducă traficul la Marea Neagră”, a subliniat ministrul Infrastructurii în Guvernul Alternativă al PDL.

Anca Boagiu a arătat că Victor Ponta nu a făcut altceva decât să traseze nişte liniuţe care leagă majoritatea judeţelor ţării, mai puţin şapte dintre ele care au scăpat nemâzgălite, doar pentru a oferi satisfacţie baronilor USL care veniseră încă de luni seara la Bucureşti pentru a cere mai mulţi bani la aprobarea bugetului. „Ponta spune că asigură dezvoltare pe sectoare economice, printre altele – dezvoltarea industriei auto și transport. E o altă minciună sfruntată! Tronsonul de la Sibiu la Pitești nu este nici măcar pe harta mâzgălită, nu se regăsește nici în proiecția de buget pentru anul viitor, deși este cel care fusese agreat de Uniunea Europeană ca făcând parte din Coridorul IV Paneuropean și ar fi finanțat din fondurile europene” – a menționat prim-vicepreședintele PDL.

Anca Boagiu a dezvăluit minciunile din spatele schiței de autostrăzi a lui Ponta, menționând că cele trei miliarde de euro indicate de acesta drept sursă de finanțare nu reprezintă o sumă dedicată strict României, ci sunt bani rezervați rețelei de drumuri și autostrazi la nivel european care se licitează la Bruxelles. „Deci cele trei miliarde despre care el ne povestește nu există!.” Falsitatea planului premierului transpare și din bugetele ministerelor, care nu menționează spre finanțare ”nicio liniuță de pe harta pe care Ponta a prezentat-o cu mare grabă în ziua în care a început dezbaterea la buget”.

Anca Boagiu a prezentat harta reală a autostrăzilor din România ce pot a fi executate, în antiteză cu „paint-ball-ul lui Ponta” care nu poate beneficia de finanțare europeană. ”Pentru finanțări trebuie să ai proiecte și ca să poți să ceri finanțări trebuie să ai în spate o recunoaștere a tronsoanelor la nivel european, ceea ce nu există în ceea ce a prezentat Ponta”, a arătat prim-vicepreședintele PDL.

Anca Boagiu i-a avertizat pe useliștii care veniseră pentru bani la București că „au avut parte de o mascaradă” și le-a oferit, simbolic, de Moș Nicolae, o nuieluță, ca să-l pedepsească pe copilul „obraznic și mincinos” Victor Ponta, care i-a dus încă o dată de nas și pe ei și pe toți românii.