România Noului Val

carte_stoian

Volumul oferă o colecție de 77 viziuni originale de excepție asupra viitorului României, în contextul revoluțiilor culturale globale provocate de tehnologie și de democratizarea cunoașterii.
Lucrarea este împărțită în patru capitole: „Industriile creative. Revoluție cu puterea imaginației”,  „Lideri emergenți  și leadership românesc în secolul XXI”, „Noua economie a cunoașterii . Antreprenoriatul de a treia generație”, ”Predicțiile Generației Y”.

Apariția acestei cărți marchează debutul generației Y în spațiul ideilor și va fi prima platformă din România care abordează cele mai noi teme globale precum democratizarea cunoașterii, monedele digitale, inovația în domeniul energiei, guvernanța digitală și creativitatea, noua direcție în cultură, educația alternativă și transformarea educației prin design, arhitectura deschisă, noua cinematografie, exoeconomia, urbanismul participativ, leadershipul feminin, minorități și rețele, guvernanța corporativă, tehnologiile disruptive, open data și e-government, agricultura reinventată, revoluția roboților industriali, explorarea și colonizarea spațiului, comunitățile vulnerabile, gândirea divergentă, etc.

Contribuția mea la acest volum se intitulează ”Industriile creative, resursă pentru politicile publice”, și ia în discuție modul în care decidenții pot încuraja dezvoltarea acestui sector. Românii excelează în creativitate, dar suntem departe de a valorifica acest uriaș potențial în a-l transforma într-un generator de bunăstare pentru întreaga societate. Tinerii semnatari și alții asemeni lor sunt cei chemați să producă schimbarea reală a României, să ne rupă definitiv de mentalitățile anchilozate și să conecteze societatea noastră la evoluțiile globale.
Închei cu următoarele cuvinte ale celui care prefațează volumul, acad. Solomon Marcus: ”Să nu lăsăm timpul să vină peste noi, să încercăm și să învățăm să-l înțelegem și să-l stăpânim”, și cu îndemnul coordonatorilor acestui volum, domnii Marius Stoian si Bogdan Gavrilā: „Crede în România!”. Eu cred în România!