Cer dezbaterea și adoptarea legilor cotelor de gen în procedură de urgență parlamentară

31 ianuarie 2016   |  1 comentariu
Pachetul acestei reforme a clasei politice conține două legi, prin care introducem criteriul reprezentării fiecărui gen a cel puțin 30% din candidați pe listele electorale la alegerile locale și parlamentare. Acest pachet de legi este semnat de peste 150 de parlamentari din toate partidele politice. Cele mai mari două partide politice, PNL și PSD, și-au anunțat public susținerea acestui principiu de reprezentare politică prin lege.
Când reușești într-un domeniu, politica nu face excepție, e bine să retrimiți liftul jos și să-ți dedici o bună parte din timpul tău pentru a ajuta alți tineri și alte doamne sa reușească.
Suntem prea săraci ca să mai neglijăm jumătate din populația României. Acea jumătate mai educată, cu o pondere mult mai mare a studiilor superioare în științele guvernării. Am convingerea că dacă dăm putere femeilor, dăm putere educației și sănătății, dăm putere societății în ansamblul său, iar politica ar fi mai bună.
Responsabilitatea deciziilor trebuie împărțită mai echilibrat între femei și bărbați, nu doar greutățile vieții. Cred că toată lumea e de acord că nimeni nu depășește contribuția femeilor la dezvoltarea societății exprimată în ore-muncă. Dar contribuția româncelor la decizia publică locală și parlamentară este de sub 10%, sub jumătate din media mondială, chiar sub o treime din media europeană. Lumea întreagă a ridicat la Davos în ultimele zile problemele discrimiăarii de gen în economie și politica. La noi lucrurile mai grave sunt în zona politică.
Am militat pentru umanizarea politicii prin acest principiu al echilibrului de gen când eram cercetător la Academia Română neimplicată politic, când am devenit membră de partid, cu atât mai mult azi, ca deputat cu rol de inițiator de legi și ca Prim-Vicepreședinte al PNL.

12642429_947058912039320_6587326218262071640_n