Comunicat de presă: PDL a depus la CCR două sesizări privind neconstituționalitatea modificărilor la Codul Penal adoptate marți de parlamentarii USL. Vasile Blaga: “Românii s-au ales cu cea mai coruptă, nocivă și incompetentă guvernare de după 1990”

13 decembrie 2013   |  7 comentarii

PDL a depus la Curtea Constituțională două sesizări de neconstituționalitate referitoare la modificările Codului Penal operate de majoritatea USL, a anunțat președintele PDL Vasile Blaga, în cadrul unei conferințe de presă.

“Acum un an, românii au ales USL în proporție de 60 la sută dar, din păcate s-au ales cu cea mai coruptă, nocivă și incompetentă guvernare de după 1990. Este o guvernare anti-națională, anti-europeană și anti-socială. În loc să guverneze, să creeze locuri de muncă, ei se gândesc din nou să creeze super-imunitate pentru parlamentarii lor, să își scoată prietenii din închisori și să îi apere pe cei care sunt în atenția justiției. PSD și PNL nu au încetat nicio clipă să își pună în practică obiectivele propuse în puciul început în vara anului trecut. Vă reamintesc că încă de la începutul acestui an au întreprins numeroase demersuri pentru a crea o super-imunitate parlamentarilor lor prin modificările operate statutului parlamentarilor. De cinci ori, PDL a contestat modificările la Curtea Constituțională și de fiecare dată a câștigat. Numai că acum, în miez de noapte, prin modificări aduse Codului Penal au încercat să își promoveze aceleași idei și să le pună în lege”, a declarat Vasile Blaga.

Președintele PDL a prezentat cele două sesizări depuse de PDL. Prima dintre ele se referă la articolul 253 care reglementează condiții speciale pentru o categorie de aleși în ce privește conflictul de interese. Cea de a doua sesizare se referă la articolul 147 Cod Penal prin care parlamentarii au fost scoși din rândul funcționarilor publici, dar și la articolul 309 referitor la prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni.

“Credem că motivațiile noastre vor fi suficiente pentru ca cele două acte să fie declarate neconstituționale”, a declarat Vasile Blaga.

El a precizat că “Ponta și Antonescu nu fac altceva acum decât să încerce să îi prostească pe români” anunțând public faptul că sprijină rediscutarea celor două legi. “Nu se mai poate face asta și cei doi știu suficient de bine proceduri parlamentare. Sunt doar speriați de reacțiile din rândul opiniei publice și statelor occidentale”, a declarat Vasile Blaga.

CCR judecă pe 15 ianuarie sesizările depuse de PDL cu privire la Codul penal: http://www.agerpres.ro/media/index.php/justitie/item/244542-CCR-judeca-pe-15-ianuarie-sesizarile-depuse-de-PDL-cu-privire-la-Codul-penal.html