Cursuri on-line gratuite pentru copii la Smart Lab Măgurele

28 iunie 2020

E4A5B23F-89A5-4393-881D-755F61B3EE19

În timp ce INACO a demarat lucrările pentru al cincilea Smart Lab din țară, la Călărași, în celelalte patru Smart Lab-uri active se derulează primele module on-line gratuite pentru antrenarea creativității copiilor apelând la concepte noi și modelare 3D.

Seria de cursuri online organizate de Smart Lab Măgurele conține trei sesiuni a câte o oră fiecare, începând cu 30 iunie, 2 iulie și continuă în timpul verii, în cadrul cărora se se vor realiza proiecte 3D personalizate. Grupele vor fi formate din câte 10 participanți (recomandăm elevilor din clasele a IIIa – a VIIIa), iar înscrierile sunt disponibile online, la Asociația Măgurele Science Park.

Noțiunile generale ale modelării 3D vor include lecții despre TinkerCad, program de modelare în cloud, gestionarea planșetelor pentru fiecare proiect, noțiuni despre cum poți utiliza platforma virtuală de modelare 3D si o serie de unelte folosite pentru a realiza obiecte 3D.

Elevii vor învăța ce este modelarea 3D și cât de ușor putem transpune virtual în real cu ajutorul imprimantelor 3D.

Modulul I conține trei sesiuni a câte o oră fiecare, în cadrul cărora se se vor realiza proiecte 3D personalizate. – Grupele vor fi formate din câte 10 participanți.

Pentru înscriere va rugăm să transmiteți un email la adresa smartlab@magurelesciencepark.ro care să conțină numele, vârsta și clasa participantului, precum și instituția de învățământ de care aparține.

Sesiunea I, Grupa 1

10 min – Introducere și prezența

SmartLab Măgurele
Ce este un program de modelare 3D
Cum mă ajută modelarea și printarea 3D în prezent și viitor
Ce oportunități îmi poate oferi SmartLab Măgurele
10 min – Noțiuni generale ale modelării 3D

TinkerCad, program de modelare în cloud
Gestionare planșete pentru fiecare proiect
Cum utilizez platforma virtuală de modelare 3D
Unelte folosite pentru a realiza obiecte 3D
30 min – Realizare breloc personalizat

5 Minute: Demonstrare, 4 brelocuri personalizate
25 Minute: Timp liber de realizare individuală
10 min – Opinii și final

Smart Lab Măgurele este al treilea Smart Lab construit de INACO la Asociația Măgurele Science Park, proiect finanțat de Consiliul Județean Ilfov.

BF713EE4-10AF-44F5-A5A3-3AB13F13DF49