Demisia conducerii PNL Satu Mare ar fi primul său gest decent politic

14 decembrie 2016

Rezultatul obținut de PNL Satu Mare, de 15% la acest scrutin electoral, este dezastruos. Acest rezultat jalnic este unul dintre cele mai slabe din țară. Acest rezultat alarmant este cel mai slab din istoria celor două partide fuzionate. Demisia conducerii PNL Satu Mare ar fi primul său gest decent politic, alături de cei direct responsabili de acest rezultat electoral.

Am avertizat din timp că șmecheriile și jocurile murdare de culise politice, că prieteniile mascate sau afișate admirativ în spațiul public cu PSD, nu vor duce la creșterea încrederii electoratului sătmărean de dreapta.

Adevărul trebuie acum rostit clar și cu responsabilitate, din respect pentru alegătorii de dreapta, nu sub imperiul mâniei sau al răzbunărilor.

Cred într-o schimbare în ritm alert și în solidaritatea liberalilor. 

Nu am crezut niciodată în soluția agreată de actuala conducere locală, și anume, a solidarității cu incompetența în PNL, cu lipsa de performanță electorală, cu traseismul politic sau regional. Am avut dreptate!

Actuala conducere numită interimar, de la centru, a stat cu spatele la electoratul sătmărean de dreapta, iar acesta i-a întors spatele la rândul său. Pierderea Țării Oașului, recuperată cu atât de multă muncă și dedicare de către dreapta politică acum patru ani, este o rușine pentru președintele interimar al PNL născut în această fantastică regiune, dar pe care a uitat să o iubească și să o respecte. A predat pe tavă Țara Oașului și județul întreg PSD-ului.

Actuala conducere numită interimar a numit din pix un birou județean nestatutar, tot interimar, fără consultarea bazei partidului, și fără legătură cu performanțele reale electorale, ceea ce a dus la demobilizarea celor mai importante motoare electorale locale și a militanților liberali sătmăreni.

Actuala conducere numită interimar, nelegitimată de alegeri interne, a dat dovadă de aroganță și de lipsă de respect față de primarii și membrii liberali, lovind nejustificat în cei mai performanți reprezentanți ai săi, cu performanțe profesionale și electorale dovedite. Această realitate s-a întors ca un bumerang împotriva PNL.

Adevărata solidaritate a liberalilor în care cred eu este cu munca, cu cei merituoși, cu baza partidului, cu alegerile interne democratice, de jos în sus, cu dragul de cetățeni și respectul față de electoratul de dreapta. E o treabă la care cineva trebuie să se înhame. Din păcate, la muncă nu e prea mare înghesuială. Cred însă că PNL Satu Mare va găsi resursa umană valoroasă care să contribuie la reconstrucția integrală a acestei organizații locale. Așadar, mobilizarea și să nu uităm că dintotdeauna liberalismul a fost ideologia partidelor cu personalitate și cu personalități. Când i-am avut, am performat! Când nu, am eșuat!