Comunicat de presă: Deputaţii PDL condamnă refuzul USL de a majora alocația pentru copii după trei ani consecutivi de creştere economică

11 decembrie 2013   |  9 comentarii

Grupul PDL din Camera Deputaţilor condamnă decizia parlamentarilor USL din Comisia pentru Muncă și Protecție Socială şi din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci de a respinge iniţiativa legislativă a PDL care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii, după trei ani consecutivi de creştere economică. Proiectul de lege semnat de reprezentanţii PDL propune majorarea alocației pentru copiii până la 2 ani  sau pentru cei cu dizabilităţi până la 3 ani de la 200 la 300 de lei, a celei pentru copiii între 2 și 18 ani de la 42 la 75 de lei, iar a celei pentru copiii între 3 şi 18 ani cu dizabilități de la 84 de lei la 150 de lei.

Majorarea sumelor acordate drept alocații pentru copii este una dintre politicile necesare pentru a încuraja natalitatea, în condițiile în care nivelul actual este unul din cele mai scăzute din Europa. Proiectul meu și al colegilor din PDL ține cont de realitățile economice, astfel că majorarea propusă poate fi susţinută din bugetul pentru 2014. Doamna ministru Câmpeanu promitea în campania electorală de anul trecut și în primăvara acestui an că alocaţiile vor fi mărite în anul următor, însă, brusc, în septembrie s-a răzgândit, afirmând că nu susţine această propunere din cauza lipsei fondurilor necesare. Este o motivare profund ipocrită şi mincinoasă, având în vedere că numai anul acesta bugetul Ministerului Muncii a pierdut la rectificări 1.6 miliarde de lei, practic cât am avea nevoie pentru a acorda această creștere minimală a alocațiilor pentru copii, consideră deputatul PDL Claudia Boghicevici, coordonatoare a portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă PDL.

Consider că asigurarea sursei de finanţare de către Guvern ar fi fost posibilă cu condiţia să existe voinţă politică în acest sens. USL a mărit semnificativ bugetul lui Dragnea şi salariile primarilor în 2014, dar nu a găsit 151 milioane lei în plus pe lună pentru cei 3,8 milioane copii şi tineri. „Nu sunt bani” este argumentul cinic al USL în condiţii de creştere economică de 2,7% în primele trei trimestre ale acestui an şi de 2% prognozat pentru anul viitor. Ceea ce nu s-a putut corecta în plină cădere economică şi criză financiară globală în timpul guvernării PDL se înrăutăţeşte semnificativ sub guvernarea USL. Taxele noi şi majorate de Guvernul Ponta intră şi în costul laptelui şi al rechizitelor, în tot ceea ce copiii noştri au nevoie. Fac un apel către parlamentarii USL să nu trateze cu acelaşi dezinteres problema şi la votul din plenul Camerei Deputaţilor. Din păcate în ultimele zile au demonstrat din nou că singura lor grijă este să se pună deasupra legilor. Le reamintesc că oricâte voturi ar avea în spate, românii nu i-au trimis în Parlament pentru a-şi proteja corupţii şi infractorii.