Drept la replică: Când cei din jur coboară ștacheta în dezbaterea publică sau politică, eu am obligația să o ridic și mai sus

12 august 2016
În ceea ce privește reacția publică a colegilor parlamentari în articolul „Deputații Petric, Erdei și Silaghi o pun la punct pe Andreea Paul”, publicat azi de ziarul Informația Zilei, transmit următorul drept la replică:
 
Titlul materialului aparține redacției și nu mie. Nu am simțit nevoia să mă compar cu nimeni. Am dorit să-mi onorez obligațiile față de sătmăreni și să-i anunț cu privire la demersurile mele pentru deblocarea finanțării proiectului variantei ocolitoare care sunt reale și care au finalitate. Finanțarea se ridică la 81 milioane de euro, din care 51 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. Avizul a fost transmis de către AM POIM către CNADNR. 
Acuzațiile care mi s-au adus sunt false și răuvoitoare. Am să vă pun la dispoziție dovada video și scrisă a amendamentelor depuse în Comisia de buget care vor releva adevărul, imediat ce începe sesiunea parlamentară. 
 
Până atunci iată dovezi clare care demontează informațiile false lansate la adresa mea:
 
1. Amendamentul depus în Comisia de buget pentru suplimentarea variantei ocolitoare a municipiului Satu Mare pe care eu l-am susținut verbal în Comisia de buget în fața ministrului de finanțe: 
 image (2)
 
2. Nu este singurul amendament adoptat. Iată dovada altor amendamente pe care le-am depus și care au fost adoptate în Comisia de buget și în Parlament, de care sătmărenii au beneficiat deja. Vă dau două exemple concrete dintr-o listă mult mai lungă de amendamente pe care am reușit să le trec prin Parlament: modernizarea laboratorului de analize medicale a spitalului din Negrești Oaș după votul amendamentului de 500.000 de lei sau suplimentarea programului SRLD pentru tinerii debutanți în afaceri cu 1, 7 milioane de lei. Programul SRLD a fost creat la propunerea mea, în anul 2011, și s-a dovedit a fi cel mai eficient program public suport pentru antreprenoriat din ultimii 6 ani pentru crearea de noi locuri de muncă.
image (4)
 
image (1)
3. Despre acciza la pălincă iată exact spusele mele din Parlament, din luna martie 2016, care contrazic ferm și fără tăgadă acuzațiile false: https://m.youtube.com/watch?v=ev8Kv_HRjVY
Acciza la pălincă majorată succesiv la guvernare, dar „eliminată” în campanie, este culmea tupeului și minciunii PSD. 
PSD a promis eliminarea accizei la pălincă în anul 2012, la alegerile parlamentare. Am avertizat că e o minciună gogonată. În realitate, anul următor, Guvernul PSD condus de Ponta crește cu exact o treime acciza la palincă, fără să o fi cerut Comisia Europeană sau vreo altă instituție internațională. A fost voința exclusivă și foamea de bani la buget a PSD. A fost vorba de încălcarea gravă și contrariul unei promisiuni electorale. Am avertizat că decizia este greșita și că lovește în peste 40 de mii de gospodării ale căror venituri provin din producerea și comercializarea pălincii și a produselor tradiționale derivate. Dovada aici și aici.

În pragul alegerilor prezidențiale, vin la Satu Mare domnii Ponta, Zgonea, Dragnea și alături de aceiași edili locali ai PSD promit ştergerea accizei la pălincă, după alegeri. Tot o minciună gogonată. S-a dovedit de atâtea ori că diferența dintre vorbele și faptele PSD și ALDE echivalează cu diferența de la cer la pământ. Totuși, cât timp credeți ca îi puteți păcăli pe producătorii de pălincă?

4. Cu privire la acuzațiile aiuritoare ale domnului ministru „zero bani europeni absorbiți pentru transporturi în județul Satu Mare”, care a avut cu adevărat dosare în instanță, am un singur lucru de comentat: când coboară ștacheta atât de jos, eu am obligația să ridic ștacheta și mai sus.