Guvernul e hot sau incompetent: clauzele din memorandumul semnat cu Rompetrol sunt nule

15 mai 2013   |  5 comentarii

Gabriel Dumitrascu este cel care a negociat in numele statului roman cu kazahii, dar si membru recompensat in Consiliul de administratie al Rompetrol (inlocuindu-l pe DJ Remus Vulpescu), cel care apara acum guvernul Ponta in cazul Rompetrol aici:

http://www.zf.ro/zf-24/opspi-se-apara-statul-avea-sanse-nule-in-procesul-cu-rompetrol-kazahii-au-spus-ca-daca-situatia-nu-se-clarifica-pleaca-10877937

Raspunsul meu e simplu: Guvernul e hot sau incompetent: clauzele din memorandumul semnat cu Rompetrol sunt nule.
Rompetrol a avut partener un stat slab in anul 2003. Acum are partener un guvern slab. Kazahii nu plecau. Sunt naivi cei care cred contrariul. Avem o permanenta certitudine: statul roman pierde. Romanii raman cu buza umflata. Statul roman nu-si incaseaza datoria din cauza escrocheriilor. Cine apara statul roman de acesti politicieni in afara opozitiei PDL?
Trocul PSD-PNL in cazul Rompetrol continua. Patriciu, ca deputat in mandatul 2000-2004, a girat trocul dintre PSD si PNL ca sa sustina guvernul minoritar Nastase in anul 2000. Patriciu a venit In Parlamentul Romaniei in acea legislatura de doua ori: cand s-a discutat privatizarea Rompetrol in comisia de industrii; la votul final din plen pe acelasi caz. In rest a absentat. Acum, sfanta si linistita coabitare de la guvernare gireaza in continuare escrocheria Rompetrol si incearca sa pecetluiasca prin vot parlamentar Memorandumul guvernamental. De ce? Pentru a dilua culpa celor iresponsabili, care nu executa datoria Rompetrol catre statul roman.
Rompetrol a gasit acum punctul slab: Guvernul USL. Nu a reusit acest lucru in guvernele din care a facut parte PDL.
USL a creat o cacialma la Rompetrol. Constructia lui Dumitrascu, negociatorul si directorul de la OPSPI este o minciuna. O gogorita! Hotie de proportii sau incompetenta crasa! Am explicat de ce, cu argumente tehnice, in postarea anterioara.