Luptele din Satu Mare au depășit la medalii scrima

11 iunie 2016

Cluburile sportive de lupte din Satu Mare au depășit ca număr de medalii scrima, îmi dezvăluie specialiștii de profil.

La Ardud am premiat azi juniorii cu aur, argint și bronz la lupte, alături de reprezentanții Federației Române de Lupte și de primarul Duma, buna gazdă a evenimentului. Felicitări tuturor câștigătorilor, în special celor din Botoșani și Satu Mare, dar și tuturor participanților din țară.

La Ardud se desfășoară competițiile în minunata lor sală de sport, dar la Mădăras se antrenează peste 60 de tineri pentru lupte, un sport de masă și cu performanțe mari în Satu Mare.

Am stat de vorbă cu Tudor Barbu, Antrenorul Clubului sportiv Satu Mare Cetate Ardud, echipă care a câștigat până acum peste 400 de medalii la competițiile naționale și internaționale. Sportivul anului în 2015 a fost din secția de lupte a Ardudului: Berei Leinard, de 18 ani, îmi spune antrenorul. Acum se pregătește pentru campionatele europene de juniori care vor avea loc peste două săptămâni la București. Important, dar trist, este că acestui absolvent de liceu acum nu i se oferă o retribuire de niciun fel. Acești copii care intră la maturitate sportivă nu trebuie pierduți. Altfel, fie se lasă de acest sport, fie pleacă la muncă în străinătate, fie pleacă la alte cluburi și este păcat după 10-11 ani de performanță.

image

image (1)