Marea diferență între PSD-PNL (USL) și PDL

7 ianuarie 2014   |  39 comentarii

Astăzi, când toată lumea vorbește despre hotărâri judecătorești și condamnări ale politicienilor corupți iese la suprafață mai mult ca oricând diferența dintre USL și PDL.

USL, prin vocea Premierului și Președintelui PSD Ponta, atacă justiția și contestă hotărârile definitive și irevocabile, fapt inacceptabil. Este un exemplu elocvent pentru atitudinea USL în raport cu justiția. USL s-a opus constant ridicării imunității parlamentare, au făcut front comun în jurul membrilor bănuiți de ilegalități și de infracțiuni, a încercat permanent să blocheze actul de justiție și, mai grav, să croiască legi speciale la sfârșitul anului trecut pentru protejarea corupților.

Pe de altă parte, PDL a avut puterea de a lăsa justiția să hotărască în ceea ce privește membrii săi de partid fără a pune la îndoială actul de justiție, fără a comenta hotărârile judecătorești și fără a încerca măcar să-și protejeze membrii de partid. De fiecare dată când a fost vorba de ridicarea imunității vreunui parlamentar PDL, partidul pe care îl reprezint a votat pentru ridicarea ei și pentru a permite justiției să-și facă datoria.

Asta este marea diferență între PSD-PNL (USL) și PDL.

Nu vreau să comentez deciziile instanței judecătorești. Așa ar trebui să facă toți politicienii. Ceea ce mă revoltă este reacția Premierului României. Ponta își apără corupții cu îndârjire. Ponta nu respectă justiția. Ponta nu respectă nimic. Ponta a dat semnalul startului pentru protejarea corupților în acest an al minciunii electorale. Sfidarea justiției de către gruparea lui Ponta și apărarea corupției este jignitoare la adresa tuturor românilor sărăciți.

Inacceptabil, inacceptabil, inacceptabil, de o mie de ori inacceptabil!