Miss MAI, Miss Prefect sau Mi-s Perfectă?

21 februarie 2016

Bunul gust și MAI ar trebui să-și ia micul dejun împreună cât mai repede posibil

Nu inedită, ci penibilă această știre în care angajatele MAI sunt invitate la un concurs de MISS pentru ca ‘cea mai bună’ să fie ‘afișată’ pe contul oficial de facebook al MAI între 1 și 8 martie: http://www.mediafax.ro/social/inedit-mai-isi-invita-angajatele-la-un-concurs-de-miss-castigatoare-va-aparea-in-deschiderea-paginii-de-facebook-a-institutiei-in-perioada-1-8-martie-foto-15081898.

Când vor ințelege domnii decidenți că nu ne dorim să vedem concursuri de miss în instituțiile publice, la fel cum nu ne dorim să asistăm la concursuri de mister de ziua bărbatului?! Ne dorim să vedem pe pagina de facebook a MAI în luna martie, dacă tot sărbătorim femeia, doamnele cu reușite în domeniul lor de activitate, doamnele care au excelat sau care pur și simplu și-au făcut bine treaba la locul de muncă și pot constitui un model. Ne dorim să auzim de faptele lor bune. La fel și de ziua bărbatului. Ne dorim să vedem rezultatele MAI în gestionarea violenței domestice și profesionale în România.

Femeia nu mai reprezintă demult ‘obiectul public’ numai bun de pus în vitrina MAI sau a oricărei alte instituții publice. Nu demult acuzațiile de viol și hărțuire sexuală din cadrul MAI au revoltat românii. Efectele, sancțiunile, protecția, prevenția pe când?

Ce ar fi să învețe și MAI să respecte femeile și să primim dovezi că acest respect nu este unul disimulat, ci real?! De exemplu, vrem să aflăm câte doamne prefect sunt și vor fi numite în țară. Sper că nu ni se va explica că ‘competența’ este categoric de genul masculin.