Oașul depopulat de tineri a rămas Țara Bunicilor

18 mai 2016

Țara Oașului a rămas țara bunicuților.

Pe stradă ne întâlnim cu ei și ne spun povești adevărate de dor. Din păcate, tinerii pleacă din țară. Oașul nu face excepție. Mult prea mulți tineri au plecat, pleacă sau vor să plece din țară. Cauza principală ține de salariile mici și de lipsa locurilor de muncă. Să fim realiști, dacă ai un loc de muncă e foarte greu la salariile din România să iei un credit pentru a cumpăra o casă sau să închiriezi una dacă îți dorești o familie. Mai grav, acești mulți absolvenți se lovesc de lipsa locurilor de muncă în zonă.

Ajung 25 de ani de PSD în Oaș! E nevoie de investiții și de locuri de muncă bine plătite. E nevoie de un primar tânăr și cu viziune, care înțelege bine potențialul zonei și dificultățile antreprenoriale. E nevoie de Cristian Jurge. E nevoie de o echipă de dreapta care este mult mai înclinată spre investiții, educație și sănătate.

În fiecare an, din 2012 încoace, primarul PSD din Negrești Oaș promite finalizarea lucrărilor la proiectul de investiții turistice din Luna Șes, așa cum promiteau și predecesorii PSD. Nu cred că o să vă surprindă că nici vorbă de pârtie de schi finalizată sau de investiții și locuri de muncă în zonă. Realitatea o exprimă live oamenii de rând de la fața locului, după noianul de promisiuni neonorate: https://m.youtube.com/watch?v=K9SCEwaPO9E

Octombrie 2012
Aurelia Fedorca: „Îi asigurăm pe cetăţeni că în scurt timp vor fi alimentate cu energie electrică toate obiectivele din cadrul staţiunii Luna Şes, iar cetăţenii îşi vor putea începe investiţiile. Ne dorim ca în cel mai scurt timp posibil să fie finalizate şi restul lucrărilor”.
Sursa: http://www.negresti-oas.ro/wp-content/uploads/Info/info-oct2012.pdf
Noiembrie 2013
“Primarul oraşului Negreşti-Oaş şi-a arătat convingerea că până la anul lucrările la pârtia de schi de la Luna Şes vor fi finalizate.“
Sursa: http://www.satmareanul.net/2013/11/06/drumul-de-acces-spre-partia-de-ski-de-la-luna-ses-a-fost-modernizat/
Martie 2014
Aurelia Fedorca: “După ce am reuşit să încheiem o tranzacţie judiciară cu firma constructoare care execută lucrările la pârtia de schi de la Luna Şes, sperăm ca aceasta să fie finalizată până la toamnă”.
Sursa: http://www.gazetanord-vest.ro/2014/03/prima-zapada-primii-schiori-la-luna-ses/
Februarie 2015
“Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, este de părere că lucrările la staţiunea Luna Şes vor fi finalizate până iarna viitoare, când se va putea şi schia.”
Sursa: http://www.gazetanord-vest.ro/2015/02/a-patra-licitatie-pentru-terenurile-de-la-luna-ses/
Aprilie 2016
Aurelia Fedorca: „Da, vom finaliza stațiunea Luna Șes în acest an și nu ne vom opri aici.”
Sursa: http://www.satmareanul.net/2016/04/15/aurelia-fedorca-se-lucreaza-pe-toate-fronturile-la-luna-ses/
Realitatea anului 2016 exprimată de către oamenii locului:
https://m.youtube.com/watch?v=K9SCEwaPO9E