Militez pentru cotele de gen

9 octombrie 2015
Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj și în București. Voi continua să o fac la nivel național printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaților.
De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentală de care România are nevoie: egalitatea reală de șanse între femei și bărbati. Nu pretind că știu tot ceea ce-și doresc femeile. Dar știu că trebuie să aibă o șansă egală cu bărbații. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament și doar 20% femei în echipele guvernamentale și prezidențiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreședinta Parlamentului spaniol, avocată de forță, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen.
Așadar,
Femeile sunt soluția pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental! Iată pledoaria mea cu argumente aici: http://bit.ly/1QcOxpf via @Ziare_com