Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a semnat angajamentul “Coaliţiei românilor pentru combaterea corupţiei”

16 iunie 2014   |  22 comentarii

Partidul Democrat Liberal şi-a asumat prin preşedintele Vasile Blaga, iniţiativa “Coaliţiei românilor pentru combaterea corupţiei”de a transparentiza procesul de ridicare a imunităţii parlamentare şi de a lupta pentru legile referitoare la combaterea corupţiei şi sprijinirea justiţiei.

PDL îşi asumă deschis faptul că este nevoie ca Parlamentul să răspundă în termen de 48 de ore la solicitările ministerului justiţiei privind reţinerea, arestarea preventivă sau percheziţia parlamentarilor precum şi la solicitările de urmărire penală ale parlamentarilor miniştri.

PDL consideră că este extrem de important ca votul parlamentarilor să fie deschis, mai exact electronic, pentru ca românii să ştie exact cum s-a votat în cazul acestor solicitări.

PDL este partidul care nu a protejat niciodată parlamentarii sau demnitarii cu probleme în justiţie şi consideră că legea trebuie să fie egală pentru toţi românii.

PDL îşi asumă deschis faptul că se va opune prin vot şi în mod public oricăror iniţiative legislative care reduc atribuţiile instituţiilor anti-corupţie din România.

PDL salută această inițiativa civică și invită toate partidele parlamentare să semneze “Angajamentul pentru combaterea corupției”. Este imperativ pentru toate partidele parlamentare să demonstreze, atât în fața românilor, cât și a partenerilor occidentali că nu fac în Parlament scut în jurul corupților și nu pun piedici luptei impotriva corupției.

 Departamentul de comunicare al PDL