PSD A VOTAT ANTI-JUSTIȚIE

29 octombrie 2015

PNL votează „pentru” ridicarea imunității „la vedere”.  Solicităm PSD să scoată „de la sertar” proiectul de lege pe care l-am depus alături de colegii mei din PNL pentru urgentarea procedurii de ridicare a imunității parlamentare. L-am depus încă din luna iunie a anului 2014: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14261. Am cerut în acest proiect de lege o procedură rapidă și transparentă pentru ridicarea imunității, nicidecum analiza probelor, care este atributul justiției. Dacă PSD nu ar ține acest proiect blocat de mai bine de un an, și s-ar urgenta această procedură tehnică, ridicarea imunității nu ar mai fi o temă a zilei în mass-media de fiecare dată când Justiția ar face solicitări în acest sens.

PSD A VOTAT ANTI-JUSTIȚIE. Am asistat ieri, cu toții, în cazul votului privind ridicarea imunității deputatului Elena Udrea, la o piesă cruntă de teatru, pusă în scenă de liderii coaliției majoritare.

PNL a tratat cu suspiciune declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia toți deputații PSD vor vota în favoarea cererilor Justiției în acest caz. Pentru PSD, una sunt declarațiile făcute public și cu totul altceva votul în Parlament. Ca de obicei, liderii PSD declară un lucru în fața camerelor de luat vederi, dar aritmetica parlamentară demonstrează contrariul, demonstrează minciuna.

Am văzut, ieri, cum majoritatea parlamentară controlată de PSD a făcut tot posibilul să blocheze solicitările venite din partea Justiției. ”Rezultatul” votului de ieri este un fapt, nu o suspiciune.

Partidul Național Liberal este în minoritate în Parlament. Oricât ne-am dori, nu putem impune cum să voteze majoritatea. Cu toate că este minoritar, Partidul Național Liberal a rămas consecvent conduitei de a nu se opune cererilor Justiției, indiferent de numele sau apartenența politică a persoanei în cauză.

În acest sens, nu ne vom opune reluării procedurilor de vot în cazul Udrea, dacă se va ajunge la concluzia că există această posibilitate.