PSD este direct responsabil pentru desfiinţarea a peste 1.800 de întreprinderi mari, ceea ce a însemnat şi peste 5 milioane de şomeri şi de săraci în plus

7 octombrie 2015
PSD a guvernat țara timp de 15 ani, iar partidele de dreapta timp de 10 ani, în ultimul sfert de veac. De fiecare dată când partidele de dreapta au fost la guvernare s-au dezvoltat politici în favoarea dezvoltării prin muncă, prin măsuri pro-antreprenoriale, pro-investitii si pro-locuri de muncă. De fiecare dată când PSD a fost la guvernare s-au blocat investițiile, fie ele publice sau private, prin politici anti-dezvoltare. Concret, PSD este direct responsabil pentru desfiinţarea a peste 1.800 de întreprinderi mari, ceea ce a însemnat şi peste 5 milioane de şomeri şi de săraci în plus, alături de alte circa 3,5 milioane de români plecați la muncă în străinătate.
Lucrurile evolueaza atât de grav, încât azi investițiile publice sub guvernul Ponta sunt mult inferioare celor de acum peste 10 ani, sub guvernarea Năstase. Mai grav, PSD a creat un model economic în care se dobândește vechime în asistență socială și nu în muncă.
Pentru susținerea politicilor sociale sănătoase e nevoie de politici industriale puternice. PSD nu a garantat nici una, nici alta. Închiderea marilor capacități de producție românești, vânzarea pe ‘doi bani’, insolvența lor mai nou, lipsa măsurilor suport reale pentru dezvoltarea industriei românești, blocarea mecanismelor de finanțare publice pentru întreprinderile românești prin schema de minimis și nu numai, au dus la o dezindustrializare accelerată a României.
Dezindustrializarea deformează o națiune și tu ca stat nu mai poți susține protecția socială. Firmele se nasc și mor în economia de piață, e adevărat. Dar aici discutăm despre mafia imobiliară care s-a reunit cu mafia fierului vechi, cu unii lichidatori, și care au distrus industria românească sub guvernările PSD. Nimeni nu răspunde pentru distrugerea celor peste 1.800 de capacități mari de producție românești. Dacă există industrie, există și transporturi și servicii, în amonte și în aval, există locuri de muncă și trai decent.
PNL are soluțiile, vrea, poate și va contribui la reindustrializarea țării. PNL a depus un proiect de lege pentru crearea Consiliului Național de Competitivitate. Cerem ca politica de reindustrializare a țării să fie pe primul loc, iar politica monetară și investițională speculativă să fie pe locul doi. Actualul Guvern merge exact în direcția inversă.