Youth in CoNaCo

19 decembrie 2011   |  28 comentarii

Andreea Paul Vass si Irina Schrotter, co-preşedinte ale Consiliului Naţional pentru Competitivitate (CoNaCo) lansează tuturor tinerilor interesaţi, invitaţia de a participa la un dialog pe tema rolului tinerilor într-o Românie competitivă, marţi, 20 decembrie 2011, începând cu orele 14:00, la sediul Guvernului.

Ne angajăm să facem lumea mai bună pentru copiii și tinerii săi. Aceștia reprezintă viitorul, iar în viitor trebuie să investești. Cum anume? Luptând pentru respectarea drepturilor fundamentale, imaginând și punând în aplicare proiecte viabile pe termen lung, asigurând condiţiile necesare unei educaţii de calitate.

Acest demers al Guvernului vine din dorinţa de a elimina distanţa creată de-a lungul anilor între tineri şi instituţiile publice, de a-i încuraja pe tineri să devină cetăţeni activi şi să joace cu adevărat un rol activ în societate. Ne dorim ca tinerii să fie încurajaţi, să se simtă responsabili şi în final să fie interesaţi de destinul societăţii în care trăiesc.

Nicio țară nu își poate permite inconștiența desconsiderării tinerilor. România cu atât mai puțin. Avem foarte mulți tineri care au obținut și obțin rezultate de excepție în diverse domenii, de la alpinism la matematică și de la artă la informatică.

România are nevoie de uriaşul potenţial al tinerei generaţii. Avem nevoie de forţa tinereţii şi de ingeniozitatea ei. Avem nevoie de tineri ca promotori ai schimbării pozitive şi ai creşterii competitivităţii ţării noastre.

Acești tineri nu sunt deloc ignoranți și își cunosc foarte bine drepturile, în pofida afirmațiilor nefondate şi a preconcepţiilor create în rândul opiniei publice. Lipsește doar o serie de inițiative comune, de proiecte care să le permită celor competitivi să-și unească energiile și să-și sporească astfel eficiența.

Deoarece considerăm extrem de importantă poziţia şi opiniile tinerilor în elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate – România 2020 la care CoNaCo, organism guvernamental bazat pe un parteneriat public – privat- academic, lucrează de peste două luni, creăm această platformă de dialog.

Pentru a putea lua parte la acest grup de lucru, tinerii sunt invitaţi mai întâi să parcurgă draftul Strategiei Naţionale de Competitivitate – România 2020 postat pe forumul de dezabatere publică www.conaco.ro aici.

Pentru a vă putea valida participarea, vă rugăm să completaţi formularul ataşat cu datele solicitate şi să formulaţi pe scurt o propunere pe care o consideraţi viabilă pentru creşterea competitivităţii României. Transmiteti-l prin e-mail la adresa contact@conaco.ro până la data de 19.12.2011, orele 18:00. Dacă nu mai faceti parte dintr-o instituţie de învăţământ, vă rugăm specificaţi organizaţia în care activaţi şi poziţia ocupată.