Ce facem în fața cocktail-ului exploziv de incompetență?

18 ianuarie 2018   |  1 comentariu

imageE multă emoție, prea puțină informație și minte limpede.
Politica ofensivă a PSD și defensivă a Președinției asasinează caracterele în tot spectrul politic, ceea ce va duce la rostogolirea stării actuale încă 7 ani. În loc să fim plini de proiecte, suntem plini de premieri.
Pentru prima dată în istoria României un premier femeie și un primar femeie al capitalei! Un pas înainte. Mai trebuie făcut un pas esențial spre competență. Doamnele sau domnii numiți nu puteau fi mai competenți decât competența celor din jurul lor. Ar fi fost complet rase politic dacă vibrau a competență. Suntem conștienți de asta?!
Fiecare partid este ceea ce votăm noi. Fiecare lider înșurubat în funcțiile cheie ale statului este ceea ce votează membrii de partid. Așadar, fiecare lider politic este rezultatul votului nostru. Nu dați vina pe alții, ci pe noi.
Lupta politică pentru putere a incompetenților nu va avantaja niciodată România, ci interese mici individuale. Actuala clasă politică reflectă fidel lipsa cronică de capital educațional, social și de integritate care va face din anul 2018 unul și mai mediocru decât anul 2017. Crizele sunt mereu surse de inovație și de creativitate, cu excepția crizei de incompetență!
Batjocorirea politică a educației, profesionalismului și a integrității este posibilă pentru că noi am permis asta prin votul nostru sau prin absența de la vot, care au dus și vor continua să ducă la un cocktail exploziv de incompetență. De care mulți dintre noi ne rușinăm. Se pare că nu suntem încă suficient de mulți!
Mai grav, se pare că refuzăm să conștientizăm nivelul de educație al copiilor noștri care vor da prin votul lor sau lipsa lor de la vot viitoarea clasă politică a României și nu acționăm ferm pentru a ne îndrepta. Schimbarea începe cu noi: ce reprezentăm ca națiune și unde vrem să ajungem! Totul pornește de la educație, competențe și integritate. Un efort de durată! Acționați în acest sens în jurul vostru, fiecare dintre voi, și urniți comunitățile mici, creați comunități locale active și asociative de profesioniști, apoi ele vor forma masa critică necesară schimbării pe care ne-o dorim.

Semnează și tu petiția: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

Să nu ne mire prea tare lipsa de rezultate (de efort pentru minimale rezultate) în activitatea celor votați sau nominalizați în fruntea statului sau a partidelor politice, căci 80% dintre parlamentarii români sunt în aceeași situație: zero rezultate după multiple mandate. Nimeni nu i-a luat serios la rost!
Învățăm ceva din erorile prezentului? Dacă da, atunci haideți să le corectăm.
Cum? A sosit timpul să cerem fiecărui demnitar din Parlamentul României și din Parlamentul European, fiecărui ministru, secretar de stat și președinți sau directori de instituții publice „Raportul de activitate anual”, însoțit de „Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său”.
În acest sens cred că noi, cetățenii, trebuie să cerem legiferarea obligației de a face publice anual aceste două rapoarte pe site-urile instituției și sancționarea celor care nu se conformează. Transparentizarea activității și a cheltuielilor va obliga la rezultate, la mai multă eficiență și păsare a decidenților publici, la utilitate sporită în cheltuirea banului public.
Lansez public această provocare parlamentarilor reformatori dispuși să semneze o astfel de inițiativă legislativă, în paralel cu chemarea cetățenilor pentru a aduna cel puțin 100.000 de semnături care să susțină această inițiativă civică.
Eu am făcut-o! Semnează și tu: https://www.petitieonline.com/cerem_fiecrui_demnitar_roman_raportul_anual_de_activitate_insoit_de_raportul_cheltuielilor_publice_c#form

Unii vor spune, câtă ipocrizie! Tu ți-ai transparentizat rezultatele activității și cheltuielile publice aferente mandatului? Iar eu le voi spune scurt și la obiect: da. Din proprie inițiativă, din respect față de banul public și față de cetățenii care m-au votat pentru unicul mandat de demnitar pe care l-am avut ca deputat, în opoziție, în perioada 2012-2016:
– Raportul propriu de activitate integral: http://www.andreeapaul.ro/decalog-profesional/ sau aici: http://www.informatia-zilei.ro/sm/andreea-paul-ca-sa-faci-treaba-coboara-de-pe-scena-cu-picioarele-pe-pamant-printre-satmareni/ sau anual, chiar din primul an: http://www.andreeapaul.ro/deputat-la-1-an-de-mandat/
– Raportul activismului parlamentar pe grupuri politice și la nivel individual: http://www.sibiunews.net/articole/27-analiza/14463-a-cincea-editie-a-indicelui-agregat-al-activitatii-parlamentare-clasamentul-grupurilor-parlamentare-si-al-parlamentarilor.html
– Raportul cheltuielilor publice cu mandatul: http://adevarul.ro/news/politica/cat-cheltuie-statul-parlamentarr-cazul-andreea-paul-1_5832b9d95ab6550cb8b2f06f/index.html sau aici: http://www.andreeapaul.ro/cat-a-cheltuit-statul-cu-mandatul-meu-de-parlamentar/ Veți fi uluiți să aflați noutățile anului 2017 și 2018 căci cifrele au crescut exponențial, fără indicatorii de eficiență atașați.