„Cumințenia pământului” în fața „Cumințeniei statului”

25 decembrie 2016

Cumințenia pământuluiDonațiile făcute pentru achiziția „Cumințeniei pământului”, din respect față de cultură și față de statul român, trebuie restituite imediat donatorilor. Orice plată făcută către conturile bancare public afișate de către Guvern au toate datele necesare de identificare ale donatorilor, indiferent că sunt cetățeni/persoane fizice sau firme/persoane juridice.

Nu există nicio justificare de amânare a acestor restituiri.

Este absurd să fie puși donatorii pe drumuri birocratice pentru a-și recupera sumele donate și necheltuite de către Guvern. La fel de incorectă mi se pare amânarea restituirii acestor fonduri pentru anul următor sau nu știu ce alte calendare de restituire se tot propun, însoțite de tot felul de scheme și mecanisme birocratice.

Altfel, vom ajunge în situația ridicolă de neînchidere a procesului de restituire a proprietăților sau a despăgubirilor FNI cu anii.

Vreau drepturi și obligații egale între stat și cetățeni. Ca să-și încaseze donațiile, statul nu a depus o cerere cetățenilor. Ca să-și recupereze banii, cetățenii nu ar trebui să depună o cerere statului român. La plată statule român, cu aceeași viteză cu care i-ai și încasat! Închide odată și plata celorlalte despăgubiri și restituiri. Din respect față de proprietate și față de cetățeni!