INACO s-a întâlnit cu Ministrul Turismului, Mircea Dobre, pentru a discuta despre oportunitățile creșterii competitivității turismului românesc

11 aprilie 2017

image

Reprezentanții INACO – Inițiativa pentru Competitivitate și ai Ministerului Turismului s-au întâlnit azi, 11 aprilie, pentru a discuta despre soluțiile alternative de creștere a competitivității sectorului turistic în urma analizei Raportului Forumului Economic Mondial dedicat acestui domeniu, care ne poziționează pe locul 68 în lume din cele 136 de țări analizate.

INACO a subliniat nevoia recalibrării campaniilor de branding și de marketing turistic, România fiind abia pe locul 131 în lume în raportul amintit mai sus. Pe același loc neonorant 131 ne poziționăm și la prioritatea pe care Guvernele României au acordat-o turismului, care trebuie obligatoriu îmbunătățite substanțial. Detalii aici: http://inaco.ro/2017/04/06/inaco-romania-a-cazut-doua-locuri-in-raportul-global-al-competitivitatii-turismului-pe-locul-rusinos-68-in-lume/

În acest context, INACO a pus în discuție două propuneri. „Prima ține de realizarea unui eveniment amplu care să schițeze portretul României deceniilor viitoare cu principalele tendințe științifice, tehnice, cu impact economic și social, din domeniile imprimării 3D, biotehnologiilor, inteligenței artificiale, resurselor viitorului și noilor modele de afaceri, numit „România 2030″, în toamna anului 2017. A doua propunere a fost dedicată promovării Capitalei României ca destinație cu identitate specifică, pentru atragerea turiștilor străini, așa cum procedează marile capitale europene”, a declarat președintele INACO, Andreea Paul.

Ministerul Turismului s-a dovedit deschis colaborării atât cu mediul asociativ, neguvernamental, cât și cu cel privat, cu activitate în domeniu, pentru creșterea acestui sector economic.  „Instituția noastră lucrează la elaborarea unei strategii de promovare a turismului, dar și la realizarea Masterplanului de dezvoltare a infrastructurii turistice, astfel încât toate proiectele care ne vin dinspre asociații și patronate vor fi luate în considerare, analizate și folosite, în cazul în care acestea se pliază pe programul de guvernare sau aduc o plus valoare acestuia. Am creat Consiliul Consultativ pentru Turism tocmai pentru că am înțeles nevoia de a munci în echipă, pentru un scop comun”, a afirmat Ministrul Turismului, Mircea Dobre.

Din partea think-tank-ului INACO – Inițiativa pentru Competitivitate au participat Andreea Paul, Bogdan Dumitrescu, Ruxandra Mocanu, Antoaneta Banu și Mihaela Tudor. Din partea ministerului transporturilor au participat domnul ministru Mircea Dobre și secretarii de stat Cristina Tarteata și Bogdan Tomoiagă.